Webrichtlijnen Quickscan

Met de Webrichtlijnen Quickscan kunt u controleren of een webpagina voldoet aan een deel van de webrichtlijnen. De score biedt een goed beeld van de afzonderlijke getoetste pagina's. De score zegt echter niets over de website als geheel, omdat er geen sprake is van een representatieve steekproef.

De Quickscan toetst alleen de richtlijnen die automatisch getoetst kunnen worden. Het gaat om 47 van 125 richtlijnen. Om te controleren of een webpagina voldoet aan meer Webrichtlijnen, is aanvullend handmatig onderzoek nodig op basis van het Normdocument Webrichtlijnen, beschikbaar via www.drempelvrij.nl/webrichtlijnen.

Zonder een handmatige toets bedraagt de score maximaal 47 punten.

Te toetsen pagina’s:

U kunt hier tot 10 webadressen invoeren. Meer informatie bij Toelichting.

Vul het antwoord op de vraag in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Toelichting

U kunt hier tot 10 webadressen invoeren. Deze worden dan in een wachtrij geplaatst om te worden getoetst. Voor beveiligde pagina's kunt u een volledige URL invoeren, inclusief een gebruikersnaam en wachtwoord. De eventueel ingevoerde authenticatie-gegevens worden alleen gebruikt voor het correct toetsen van de pagina, en worden verder niet op deze website getoond.

Voorbeelden

http://www.webrichtlijnen.nl/
http://gebruikersnaam:wachtwoord@voorbeeld.nl:8080/een-pagina/
https://www.een-beveiligd-webadres.nl/

Beperking bij CSS-validatie: Bij het toetsen van een met gebruikersnaam en wachtwoord beveiligde site, is het helaas niet mogelijk om de CSS ook getoetst te krijgen. Het losse CSS-bestand kunt u apart toetsen via de validator op W3C.

De Webrichtlijnen Quickscan maakt gebruik van een versie van de HTML- en CSS-validator van W3C. Deze versie kan afwijken van de versie die nu op de website van W3C wordt gebruikt.

Een toetsing blijft een week gegarandeerd beschikbaar. Let hierbij op dat derden via het gegenereerde webadres van de toetsing de resultaten kunnen achterhalen. Gebruikersnaam en wachtwoord zullen overigens nooit zichtbaar gemaakt worden.

Over de Quickscan

De Webrichtlijnen Quickscan maakt gebruik van een versie van de HTML- en CSS-validator van W3C. Deze versie kan afwijken van de versie die nu op de website van W3C wordt gebruikt.